Atom Anti visszatér, a budapesti Vk-n nagy dobásra készül

MTI
2007.02.13. 18:44
A hétvégén már negyvenkettedik alkalommal kerül sor a cselgáncs Hungária Kupára, amelynek a szokásos helyszín, azaz a budapesti Körcsarnok ad otthont, és amelyen az olimpiai bajnok Kovács Antal személyében egy nagy visszatérőt is láthat a közönség.

"Idén az ausztriai Leondinggal működő rotációs rendszer értelmében a férfiakat látjuk vendégül, köztük olimpiai és világbajnok sztárokat is. Ami a magyarok összeállítását illeti, mivel az ötkarikás keret még Párizsban edzőtáborozik, ezúttal a fiatal tehetségek kapnak lehetőséget, kiegészülve az UTE-s Burján Lászlóval és a még mindig kiváló erőállapotban lévő Kovács Antival" - mondta az esemény sajtótájékoztatóján Tóth László, a hazai szövetség elnöke.

A magyar Vk-erőpróbát már kétszer (1994, 1998) megnyerő 100 kilós Kovács Antal nem érzi úgy, hogy bárhonnan is visszatérne:

"Sosem hagytam el ezt a pályát, és habár a dzsúdó már nem kap főszerepet az életemben, azért a munkám és az öt hónapos kislányom mellett továbbra is az edzés számomra a legfontosabb. Én ezt soha sem fogom igazán abbahagyni, ami pedig a vasárnapi fellépésemet illeti, fizikálisan jó állapotban vagyok, persze az mindig benne van a pakliban, hogy úgy odavernek, hogy kiszakad a szőnyeg. Ez akkor is így volt, amikor esélyesként indultam valahol. A Hungária Kupán jövőre a lányok jönnek, két év múlva pedig már ki tudja, mit hoz az élet, úgyhogy nekigyürkőzök, és csinálom" - mondta az MTI-nek az éppen keretedzésre igyekvő paksi klasszis.