Szemétválogatásból él a lengyelek világbajnoka

MTI
2007.02.14. 11:25
Hazájában megdöbbenést keltett az egyik újság beszámolója, mely szerint manapság szemétválogatásból tartja el magát Agata Wrobel, a lengyelek már visszavonult, olimpiai ezüstérmes és világbajnok súlyemelőnője.

A Super Express című bulvárlap arról tudósít, hogy a néhány éve az ólomsúlyúak kategóriájában még a világ egyik legjobbjaként számon tartott Wrobel jelenleg az angliai Peterborough-ban él és dolgozik, ahol egy futószalag mellett állva szortírozza az újrahasznosítható hulladékot.

"Jobb sorsot érdemelt volna" - mondta a lengyel sportági szövetség vezetője, Zygmunt Wasiel, aki hozzátette: sokkal inkább el tudná képzelni azt, hogy a huszonöt éves volt versenyző edzőként dolgozzon valahol.

A nemzetközi viadalon utoljára 2005-ben induló Wrobel a 2000-es sydneyi olimpián ezüst-, a négy évvel későbbi, athéni játékokon pedig bronzérmet szerzett a plusz 75 kilós kategóriában, és kétszer nyert világbajnokságot. Egy súlyos izomsérülés miatt kellett abbahagynia a pályafutását, visszavonulása után költözött Angliába.