Árpád
-2 °C
4 °C

Újabb prezentációt nyert a horvát-magyar Eb-pályázat

MTI
2007.02.16. 09:45
"Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes bizottsága nagyon elégedett volt a magyar-horvát 2012-es Európa-bajnoki pályázattal, úgy érzem, mi készítettük el a legjobb anyagot" - mondta Kisteleki István, a magyar szövetség elnöke (MLSZ) az MTI-nek.

A 2012-es Eb megrendezésére kandidáló országok csütörtökön nyújtották be azokat a kiegészítéseket, melyeket a tavaly már elkészült anyagokhoz az UEFA kért.

"Jelzésértékű, hogy csak a magyar és horvát szövetséget képviselték az elnökök a mai prezentáción, Ukrajnából adminisztrátorok érkeztek, a lengyelek nem küldtek képviselőt, igaz, ott egyelőre a szövetség sem létezik, míg Olaszország szintén a szövetség néhány munkatársát küldte el Svájcba" - mondta az MLSZ vezetője.

"Nagyon nagy sikert aratott, hogy a dokumentumokat egy fiókos kisszekrénybe tettük, minden téma külön fiókba került. Hivatalosan természetesen senki nem mondhat semmit, de különböző jelek alapján nyugodtan kijelenthető, hogy nagyon jól állunk. Az áprilisi, cardiffi végrehajtó bizottsági ülésig arra kell nagyon figyelnünk, hogy elkerüljük az olyan ügyeket, melyeknek nincs köze a futballhoz és veszélyeztethetik a pályázatunk sikerét."

Kisteleki hozzátette: az UEFA technikai bizottsága két hétig tanulmányozza a beadott anyagokat, majd egy elemzést készít, melyet elküld a helyszínről döntő végrehajtó bizottsági tagok részére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?