Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Cseh László a világ idei legjobbját úszta 400 vegyesen

MTI
2007.02.17. 19:53
Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László a világ idei legjobbját érte el 400 m vegyesen 4:13.63 perccel szombaton, a Komjádi uszodában rendezett felmérőversenyen.

A márciusi világbajnokságra készülő válogatottak számára kötelező indulással meghirdetett viadalon ugyanakkor nem állhatott rajthoz Gyurta Dániel, a 200 méteren olimpiai ezüstérmes mellúszó, akit influenza döntött le lábáról.

"Cseh Laci messze kiemelkedett a mezőnyből" - értékelt Kiss László szövetségi kapitány. - Eredménye, amellyel a világranglista élére került, azért is bíztató, mert egyik esztendejét sem kezdte még ennyire jól, mint most. Hiányzott a kedd óta náthás Gyurta Dani, bízom benne, hogy gyorsan rendbe jön, továbbá, hogy a csapat többi tagját nem támadja meg a vírus. Boulsevicz Bea túljutva a betegségen aránylag jól úszott, és kiválóan teljesített Verrasztó Evelyn is, aki ráadásul sok számban indult. A vb-csapatban még kiadó egy helyért továbbra is versenyben van a két pécsi úszó, Jakabos Zsuzsanna és Bodor Richárd, hogy kit választok kettőjük közül, arra még alszom vagy kettőt."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!