Jenő
-2 °C
6 °C

2006 alapján Kína végezne az olimpiai éremtáblázat élén

MTI
2007.02.21. 08:41
A 2006-os világversenyek eredményei alapján Kína végezne az olimpiai éremtáblázat élén, megelőzve az Egyesült Államokat és Oroszországot.

A következő, jövő évi ötkarikás játékok házigazdái 48 aranyérmet szereztek tavaly, összesen pedig 84-szer állhattak dobogóra. Az amerikaiak 37 aranyat, az oroszok 32, az ausztrálok 20, a hollandok pedig 13 elsőséget szereztek olimpiai sportágakban.

Athénban, 2004-ben az Egyesült Államok sportolói összesen 103 érmet gyűjtöttek, ebből 35 volt az arany. A kínaiak 63 medáljából 32 volt a legfényesebb fajtából.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása alapján az olimpiai pontversenyben - a 2006-os eredmények alapján - szintén Kína zárt az élen, második Oroszország, harmadik Németország, negyedik az Egyesült Államok. Magyarország a 12. helyet foglalta el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?