A konyhában törte el a kezét a világbajnok pólós

MTI
2007.02.21. 19:15
Konyhai baleset érte Drávucz Ritát: a világbajnoki címet védő női vízilabda-válogatott kiválósága elesett, és eltörött jobb kezének középcsontja, amelyet szerdán már meg is műtött a csapat orvosa, Gábor Antal.

Tíz napig mindenképpen gipszben lesz a sérült rész, ám nagy kérdés, hogy felgyógyul-e időben, s így ott lehet-e a melbourne-i vizes vb március tizenkilencedikén kezdődő női tornáján a védekezésben és támadásban is kulcsjátékosnak számító pólós.

Godova Gábor szövetségi kapitánynak fő is a feje, hogy mit tegyen, hiszen csak egészséges játékost nevezhet a 13 fős, lassan véglegesítendő vb-csapatba.

"Pillanatnyilag fogalmam sincs, mi lesz, mert őszintén szólva most kicsinek látszik az esély, hogy Rita gyorsan rendbe jön, viszont alapemberről lévén szó, a válogatott szerkezetét meg kéne bontanom, ha kényszerűen le kell mondanom róla. Várok a döntéssel, a jövő héten talán már okosabbak leszünk" - mondta a szakvezető.

Ami biztos: Drávucz nem lesz ott a szombati, magdeburgi előkészületi mérkőzésen, amelyet a magyar együttes vív a német válogatottal. A vendéglátó szövetség honlapja szerint fél hatkor száll vízbe a két csapat, majd húsz órától a két ország - ugyancsak egyformán világbajnoki résztvevő - férfiválogatottja mérkőzik meg egymással.