Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Valkay Erzsébet olasz színekben a vízilabda-világbajnokságon

MTI
2007.02.23. 13:14
A vízilabdázók melbourne-i világbajnokságán kevesebb mint egy hónap múlva folytatódhat a testvérharc Valkay Erzsébet és Valkay Ágnes között.

Ennek lehetősége egyfelől azért adott, mert miközben a magyar válogatottban alapjátékosnak számít a húg, Ágnes, a nővér Mauro Maugeri szövetségi kapitány friss döntése nyomán bekerült az Ausztráliába utazó olasz nemzeti együttesbe. Másfelől pedig a két csapatot egyazon négyesbe - a még Kubát és Új-Zélandot magába foglaló, D betűjelű kvartettbe - sorsolták, és a vb nyitómérkőzését éppen Magyarország és Itália együttesei vívják március tizenkilencedikén.

Erzsébet - aki korábban a magyar válogatottban is számos alkalommal szerepelt, utoljára az athéni olimpián, előtte Európa-bajnok és Világkupa-győztes is volt - Olaszországba ment férjhez, és éppen egy éve lett tagja az olasz nemzeti együttesnek.

Az olasz szövetség honlapja szerint a tizenhárom fős vb-csapatba - amelybe Stieber Mercedes és Drávucz Rita itáliai klubcsapatából, a firenzei Fiorentinából négyen, a Bujka Barbarát foglalkoztató cataniai Orizzontéből pedig öten is bekerültek.

A keret: Francesca Biancardi, Elisa Casanova, Teresa Frassinetti (Fiorentina), Silvia Bosurgi, Chiara Brancati, Tania Di Mario, Martina Miceli, Maddalena Musumeci (Orizzonte), Martina Schiavon (Padova), Cinzia Ragusa (Rapallo), Giulia Emmolo (Imperia), Valkay Erzsébet (ASD Roma)