Női kosárlabda Euroliga: kiesett a Sopron

MTI
2007.02.23. 20:47
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán 75-63-ra kikapott az orosz Szamarától a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, s ezzel búcsúzott a sorozat további küzdelmeitől.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a Szamara nyerte 2-0-ra. Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely az első percekben rendre ponttal zárta támadásait, s noha a szamarai sztáregyüttes mindig tudott válaszolni, a vendégeknek kellett üldözniük a magyarokat. Négy perc után aztán az oroszok védekezése feljavult, támadásban pedig szétzilálták Hontiékat, gyorsan tíz ponttal elléptek, s végül magyar szempontból aggasztóan nagy, 13 pontos előnnyel zárták a periódust (12-25).

Fordulatot a folytatás sem hozott, így a nagyszünetre maradt a 13 pontos vendégvezetés (30-43). Az utolsó negyed elejének gyors kosárváltásai után a hazai együttes szép pontokkal próbált közelebb kerülni ellenfeléhez, s ez a próbálkozás sikeresnek bizonyult, hiszen a 35. percben már csak hattal vezetett a nagynevű rivális. Az utolsó percekben aztán ismét az orosz csapat akarata érvényesült, s biztosan őrizte meg előnyét a záró sípszóig és megérdemelten jutott be a legjobb négy közé.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője a mérkőzés után elmondta: "Az első negyedben sokkal pontosabb volt ellenfelünk és ekkor lépett meg tőlünk, mégis azt hiszem, elsősorban a lepattanózás miatt veszítettünk. Az első félidőben a Szamara több támadó lepattanót szedett mint mi védőt, ami mindent elmond. Összességében küzdöttünk, hajtottunk, s azt hiszem szép szezont produkáltunk a mostani Euroligában. A továbbiakban a magyar bajnokságban szeretnénk jól teljesíteni."

Negyeddöntő, 2. mérkőzés:
MKB-Euroleasing Sopron - Szamara (orosz) 63-75 (12-25, 18-18, 18-18, 15-14). Pontszerzők: Gorbunova 17, Matovic 16, Károlyi 13, Branzova 11, Cserny 4, Honti 2, illetve Wauters 24, Lawson 12, Artyesina 11, Korsztyin 10, Walker, Sztyepanova, Valdemoro 6-6