Huba
17 °C
33 °C

Bárki legyőzheti a nagymestereket szerdán

Index
2007.02.27. 15:33

"Végre egy sakkverseny, ahol az utca embere eséllyel állhat ki a világ legjobbjai ellen." Ez is lehetne a mottója annak a különleges sakkviadalnak, amit szerdán déltől rendeznek meg a Westend City Centerben.

Az első "időelőny-adásos" Villám Grand Prix-t ugyanis sajátos szabályok szerint bonyolítják le: a kilenc fordulós, svájci rendszerű viadalon a játszmák során az alacsonyabb értékszámú versenyző időelőnyt kap: míg a nagymestereknek 3 vagy 4 perc áll a rendelkezésükre, addig egy amatőr versenyző 9 percig is gondolkodhat.

Igazi közönségszórakoztató program várható tehát. A mezőnyben biztosra vehető Almási Zoltán (2669), Balogh Csaba (2616) valamint Gyimesi Zoltán (2611) indulása is, míg a nőknél asztalhoz ül a világranglista élmezőnyéhez tartozó Hoang Trang (2470) is. De bárki benevezhet, aki úgy érzi: gyorsabban tud kombinálni a nagymenőnknél!

A pénzdíjas versenyre (a győztes 60 ezer forinttal gazdagodik) szerdán 12 órától még lehet nevezni a helyszínen, de látványnak sem utolsó, ahogy a résztvevők vívják csatájukat egymással és a rohamosan fogyó idővel_

A döntőkre 18 órától kerül sor, délután négytől pedig meglepetés vendégekkel várják az érdeklődőket.