Jenő
-3 °C
6 °C

Bárki legyőzheti a nagymestereket szerdán

Index
2007.02.27. 15:33

"Végre egy sakkverseny, ahol az utca embere eséllyel állhat ki a világ legjobbjai ellen." Ez is lehetne a mottója annak a különleges sakkviadalnak, amit szerdán déltől rendeznek meg a Westend City Centerben.

Az első "időelőny-adásos" Villám Grand Prix-t ugyanis sajátos szabályok szerint bonyolítják le: a kilenc fordulós, svájci rendszerű viadalon a játszmák során az alacsonyabb értékszámú versenyző időelőnyt kap: míg a nagymestereknek 3 vagy 4 perc áll a rendelkezésükre, addig egy amatőr versenyző 9 percig is gondolkodhat.

Igazi közönségszórakoztató program várható tehát. A mezőnyben biztosra vehető Almási Zoltán (2669), Balogh Csaba (2616) valamint Gyimesi Zoltán (2611) indulása is, míg a nőknél asztalhoz ül a világranglista élmezőnyéhez tartozó Hoang Trang (2470) is. De bárki benevezhet, aki úgy érzi: gyorsabban tud kombinálni a nagymenőnknél!

A pénzdíjas versenyre (a győztes 60 ezer forinttal gazdagodik) szerdán 12 órától még lehet nevezni a helyszínen, de látványnak sem utolsó, ahogy a résztvevők vívják csatájukat egymással és a rohamosan fogyó idővel_

A döntőkre 18 órától kerül sor, délután négytől pedig meglepetés vendégekkel várják az érdeklődőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?