Vince, Artúr
5 °C
11 °C

El a kezekkel Schmitt Páltól - röplabdázók állásfoglalása

MTI
2007.03.01. 15:24
Huszonöt volt válogatott röplabdázó - El a kezekkel Schmitt Páltól! címmel - nyílt levélben állt ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mellett, egyben felszólította Körösfői Lászlót, hogy "mondjon le minden sportban betöltött megbízatásáról".

A Danada Judit által az MTI-hez eljutott közlemény szerint "A MOB elnökét politikai megrendelésre eddig többször megtámadták. Minden alkalommal bizalmat szavazott neki a tagság."

Az aláírók úgy vélik, Körösfőinek, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ)elnökhelyettesének, volt elnökének, "aki maga a megkövesedett múlt", saját sportága megmentésén kellene fáradoznia Schmitt támadása helyett. Kiemelik, hogy éppen az ő elnöksége alatt került kilátástalan helyzetbe a röplabda, szűnt meg számtalan klub és csökkent radikálisan az utánpótláskorúak száma.

"Ezért felszólítjuk Körösfői Lászlót, hogy nézzen tükörbe és mondjon le minden sportban betöltött megbízatásáról, és politikai küldetését ne a sportélet rombolására használja fel, ha már segíteni képtelen" - zárul a sportág olyan ismert alakjainak aláírásával jegyzett közlemény, mint Bardi Gyöngyi, Torma Ágnes, Filipovits Tamás és Karagics Mátyás.

A Fővárosi Bíróság Körösfői László beadványa alapján kedden első fokon megsemmisítette a MOB szeptemberi rendkívüli közgyűlésén született határozatot, amely 69-69-es szavazataránnyal - három tartózkodás mellett - megerősítette elnöki tisztségében Schmitt Pált.