Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

MOB: aranyfokozatú támogató marad a Samsung

MTI
2007.03.02. 16:48
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arany fokozatú támogatója marad 2009 végéig a Samsung Elektronics Magyar Zrt.

A bejelentés pénteken, a cég jászfényszarui gyárában hangzott el, ahol Li Jun Joung (Lee June Young) elnök többek között kiemelte, hogy a Samsung egyben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) TOP programjának a támogatója és az 1998-as naganói téli játékok óta valamennyi olimpia hivatalos partnere. Amint jelezte, a cég elkötelezett híve az olimpiai eszmének, támogatja a tiszta versenyt, és a minél jobb emberi teljesítmény eléréséért folytatott küzdelmet.

Schmitt Pál, a MOB vezetője azt mondta, kiváló kapcsolat alakult ki 1996 óta tartó együttműködés során. A Samsung olimpiai futófesztiválnak például tíz év alatt több mint egy millió résztvevője volt, az elmúlt évtől pedig a vállalat a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni névadója lett. Hozzátette, több magyar olimpikon kapott lehetőséget arra, hogy a Samsung által támogatott olimpiai fáklyastaféta résztvevője legyen.

A MOB-elnök kitért arra, hogy a cég a következő időszakra jelentősen megemelte a pénzbeli támogatás összegét, illetve az általa nyújtott szolgáltatások értékét.