Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Háromgólos győzelem a görögök ellen a Volvo Kupán

MTI
2007.03.02. 21:16
A görögök elleni mérkőzéssel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a debreceni négycsapatos Volvo Kupán, amelynek pénteki nyitónapján három góllal nyert a dél-európai vendégek ellen.

Kemény Dénes csapata legutóbb február közepén, a kolozsvári nemzetközi tornán szállt vízbe a görögök ellen, s ott fölényes, 10-3-as győzelmet aratott. A tavalyi Európa-bajnokságon hatodikként végzett riválist azonban hiba lett volna félvállról venni már csak azért is, mert a romániai kisiklást követően egy athéni tornán éppenséggel a világ- és Európa-bajnok szerbeket is legyűrték egy góllal Afrudakiszék.

Az ugyanúgy a kevesebb, mint három hét múlva rajtoló melbourne-i világbajnokságra készülő gárdák találkozóján a vendégek kezdtek jobban. Alig egy perc elteltével vezettek, bő három perc múlva azonban már a magyar csapatnál volt az előny. A folytatásban aztán már végig Benedekék vezettek, a találkozón csak a győzelem aránya volt kérdéses.

Magyar szempontból összességében sikeres bemutatkozás magas fokú védekezés mellett, a helyzetkihasználáson viszont van még javítani való a vb-ig.

"Nem állunk rosszul a világbajnokság felé vezető úton" - mondta a mérkőzés után Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. "Bizakodhatunk azzal együtt is, hogy miközben a védekezésre nem lehet panasz, sok volt a rossz lövés a mai meccsen, legalább 6-7 százszázalékos helyzetünk maradt ki."

Volvo Kupa, 1. forduló:
Magyarország-Görögország 9-6 (3-2, 2-1, 3-2, 1-1)
a magyar góldobók: Biros 3, Kásás, Madaras, Varga Dániel, Benedek, Varga Dénes, Molnár 1-1
A másik mérkőzésen: Németország-Románia 7-6 (3-0, 2-4, 2-1, 0-1)