Hatgólos vereség az Európa-bajnoktól

MTI
2007.03.03. 18:07
A magyar női kézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen 30-24-re kikapott az Európa-bajnok norvég csapattól, Fordéban. A két válogatott szerdán Szombathelyen találkozott, akkor Ferlingék 15-15-ös félidő után 32-27-re diadalmaskodtak.

A szombati találkozó elején a magyarok voltak lépéselőnyben, aztán fordult a kocka, és a biztos olimpiai résztvevő alaposan elhúzott. Nyolc-háromnál Németh András szövetségi kapitány időt kért. Az intelmek hatottak, felzárkózott a magyar együttes, majd 10-7-nél a rivális is megpróbálta rendezni a sorait. Hiába: gyorsan jött a fordítás (11-12). A szünet előtt még összekapta magát a norvég gárda, és kis előnnyel vonulhatott pihenőre.

Aztán a folytatásra is maradt a hazaiak lendületéből, pillanatok alatt 19-15-re elléptek. Lassan ismételten feljavult a magyarok védekezése, szorosabb lett az állás, a norvégok azonban tartották a kettő-négy gólos különbséget.

Az utolsó tíz percben már nem igazán tudott összpontosítani a legjobbjait nélkülöző Németh-gárda, a hazaiak könyörtelenül kihasználtak minden megingást, így nem volt esély a fordításra.

Eredmény:
Norvégia-Magyarország 30-24 (15-13)