Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Comaneci a legsikeresebb román nő

MTI
2007.03.29. 11:32

Az utóbbi időben énekesnőként is fellépő Nadia Comaneci egykori olimpiai bajnok vezeti - egy ügyvédnővel "társbérletben" - a száz legsikeresebb román nőről készült 2006 évi listát. A Capital című bukaresti gazdasági lap negyedszer jelentette meg a Top 100 női listát.

Nadia Comaneci először 1976-ban, 14 évesen lett olimpiai bajnok és még évekig tarolt a tornaversenyeken. Nagy nemzetközi feltűnést keltett, amikor nem sokkal a Ceausescu-diktatúra bukása előtt, 1989 novemberében titokban Magyarországon keresztül Romániából az Egyesült Államokba távozott, ahol azóta is él. 1996-ban férjhez ment Bart Conner amerikai tornászhoz, tavaly pedig megszülte első gyermekét, Dylan Paul Connert. Romániában Comaneci számos jótékonysági kezdeményezést támogat, 2006-ban egy hontalanok és árvák számára épülő klinika építését szponzorálta.

A Capital román női toplistájának első helyén Comaneci Ana Diculescu-Sova ügyvédnővel osztozik. A kiadvány az üzleti élet, a vállalatvezetés, a művészet és a kultúra, a sport, a politika és a diplomácia világában sikeres román nőket sorolja fel évente.