Megúszta az ukrán úszóedző

MTI
2007.03.30. 09:01
Felmentették, így büntetőjogi következmények nélkül, szabadon távozhatott a melbourne-i bíróságról az az ukrán edző, aki ellen tanítványa, egyszersmind leánya bántalmazása címén indult eljárás a vizes világbajnokság alatt.

Mihajlo Zubkov gyermekével kéz a kézben hagyta el az épületet a csütörtöki jogi procedúrát követően, bár előzőleg még az sem volt kizárható, hogy börtönbüntetést szabnak ki rá a 18 éves Katerina bántalmazása miatt.

Aztán maga a lánya vette védelmébe az apját, mondván, hogy családi perpatvar volt köztük, amilyen bárhol a világon előfordulhat, s hogy valójában ő kezdte a verekedést, támadólag lépve fel apjával szemben abban az öltözőben, amelynek biztonsági kamerája rögzítette az erőszakos jelenetsort, amiből aztán a nagy visszhangot kiváltó galiba támadt. Zubkovot rendőrök vezették el, a FINA, a visessportok nemzetközi szövetsége pedig azonnal felfüggeszette az edzőt, aki botrányhősként vezető téma lett az ausztráliai sajtóban.

A bírósági verdikt nyomán megkönnyebbülhet Zubkov, hiszen hűvösre nem kerül, kérdés, hogy a FINA sportfegyelmi döntésével is amnesztát kap-e, avagy edzői minőségében egy ideig nem folytathatja tevékenységét az úszósportban.