De La Hoya nehezebb kihívójánál

MTI
2007.05.05. 13:26
A címvédő Oscar De La Hoya a mérlegelés során közel két kilogrammal nehezebbnek bizonyult kihívójánál, Floyd Mayweather Jr.-nál Las Vegasban, ahol magyar idő szerint vasárnap hajnalban minden idők egyik legnagyobb érdeklődéssel várt ökölvívó-mérkőzésére kerül sor kettejük között a Boksz Világtanács (WBC) nagyváltósúlyú világbajnoki címéért.

A 34 éves De La Hoya (38 győzelem, 4 vereség) - aki pályafutása során hat súlycsoportban is feljutott a csúcsra - 69,85 kg-ot nyomott, míg az ebben a kategóriában első összecsapására készülő, 30 esztendős riválisa (37 győzelem, 0 vereség) 68,03-mal mérlegelt.

A két bokszoló menedzsmentjének tájékoztatása szerint összesen 50 ezer jegyet adtak el a találkozóra, amelyet 16 500-an nézhetnek majd az MGM Grand kaszinó arénájában, míg 33 500-an csak az épületen kívül, egy lezárt területen követhetik figyelemmel az eseményeket.

Külön érdekesség, hogy korábban mindkét sportoló úgy nyilatkozott: csak egyetlen mérkőzés van hátra a karrierjéből, így talán utoljára láthatják őket "élesben" a rajongók.