Motorcsónak-parádé a Parlament előtt

2007.05.07. 17:33

Nagyszabású hagyományteremtés keretében kerül sor arra a dunai motorcsónak-randalírra, amelynek keretében a versenyzők nyolcvannal csapatva mutathatják be a dupla fakofot Gyurcsány Viktornak vagy Orbán Ferencnek (ízlés szerint) a Parlament előtti Duna-szakaszon Pünkösd előtti vasárnap.

A Budapest Boat Parade (BBP) az egyre népesebb dunai motorcsónakos/jachtos (kisgéphajós) tábor majálisa és augusztus huszadikája lenne a város kellős közepén május 27-én. Lesz fölvonulás, mindenféle bemutatók, végén VIP-es vacsora és hepaj a Ladik csárdában, de lényeg a 13.00-tól 17.00-ig tartó Parlament előtti hajógyorsulási verseny, amelyre ezúton is várják a jelentkezőket három kategóriában (orrkiülős, kiskabinos, nagykabinos) és nyolc-nyolc alkategóriában (hengerűrtartalom szerint).

A szervezők (Wiking Jacht Klub) szerint látványosnál látványosabb, gyorsabbnál gyorsabb hajókkal telik majd meg a Duna, jelentős számú rakparti nézőseregre is számítanak, a Batthyány téren kivetítő és műsorvezetés is lesz. A hajós száguldozás mellett obligát vurstlielemeket is élvcezhet a közönség, a celebvillogástól (Barátok közt-hajó, Heti Hetes-hajó, Playboy-csajok) a minikoncerteken át a lángos-vattacukor-kürtőskalácsig.