Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Motorcsónak-parádé a Parlament előtt

2007.05.07. 17:33

Nagyszabású hagyományteremtés keretében kerül sor arra a dunai motorcsónak-randalírra, amelynek keretében a versenyzők nyolcvannal csapatva mutathatják be a dupla fakofot Gyurcsány Viktornak vagy Orbán Ferencnek (ízlés szerint) a Parlament előtti Duna-szakaszon Pünkösd előtti vasárnap.

A Budapest Boat Parade (BBP) az egyre népesebb dunai motorcsónakos/jachtos (kisgéphajós) tábor majálisa és augusztus huszadikája lenne a város kellős közepén május 27-én. Lesz fölvonulás, mindenféle bemutatók, végén VIP-es vacsora és hepaj a Ladik csárdában, de lényeg a 13.00-tól 17.00-ig tartó Parlament előtti hajógyorsulási verseny, amelyre ezúton is várják a jelentkezőket három kategóriában (orrkiülős, kiskabinos, nagykabinos) és nyolc-nyolc alkategóriában (hengerűrtartalom szerint).

A szervezők (Wiking Jacht Klub) szerint látványosnál látványosabb, gyorsabbnál gyorsabb hajókkal telik majd meg a Duna, jelentős számú rakparti nézőseregre is számítanak, a Batthyány téren kivetítő és műsorvezetés is lesz. A hajós száguldozás mellett obligát vurstlielemeket is élvcezhet a közönség, a celebvillogástól (Barátok közt-hajó, Heti Hetes-hajó, Playboy-csajok) a minikoncerteken át a lángos-vattacukor-kürtőskalácsig.