Kipakolt a Pécsről távozó légiós menedzsere

MTI
2007.05.08. 10:29
Menedzserének tájékoztatása szerint a fizetések állandó elmaradása miatt távozott csütörtökön Simone Edwards a bajnok MiZo Pécs 2010 női kosárlabdacsapatától.

Oded Avni az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kifejtette, hogy amikor a jamaicai center decemberben Magyarországra érkezett, a részére biztosított lakás nem volt rendben és az első járandósága is 39 napot késett.

"Már 15 napos csúszás is elegendő lett volna a kontraktus felbontására. Simone február 15-én, amikor kézhez kapta első fizetését, elhagyhatta volna a klubot, de nem tette, mert szerette a csapatot. Rózsa Gábor ügyvezető egyetlen fizetést sem utalt át időben. Minden hónapban legalább kéthetes késés volt, de olykor egy teljes hónap is" - közölte az izraeli játékosügynök.

A Baranyából Sopronba igazolt Albena Branzovát is képviselő menedzser szerint az elmúlt öt évben rendre előfordult, hogy ügyfelei 4, 6 vagy akár 8 hónapot is vártak a jussukra, emiatt tavaly decemberben - rajta kívül - egyetlen ügynök sem volt hajlandó játékost küldeni Pécsre a távozó Jennifer Whittle helyettesítésére. A fiatal Bujdosó Nóra hasonló okokból hot dogot árult a város utcáin.

"Nem hobbiból tette ezt, hanem mert hónapokon át nem folyósították a fizetését, és valamiből élnie kellett" - tette hozzá Oded Avni, aki úgy összegzett: a MiZo Pécs 2010 nem külső körülmények, külső személyek ármánykodása miatt került ebbe a siralmas helyzetbe, a felelős a klub menedzsmentje, Rózsa Gábor vezetésével.