Csonka Zsófia olimpiai kvótás

MTI
2007.05.09. 10:56
Csonka Zsófia ötödik helyen végzett a női sportpisztolyosok között a bangkoki sportlövő Világkupa-versenyen, s ezzel olimpiai kvótát szerzett. A helyszínen tartózkodó Kissné Oroszi Edit szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a 25 méteres számban érdekelt mindkét magyar, Csonka és Sike Renáta is remekül tejesített a 30+30 lövéses alapversenyben, és 580-580 körrel egyaránt bejutottak a nyolcas döntőbe.

A fináléban aztán a pécsiek fiatal kiválósága - aki már másfél hete a Sydneyben rendezett Vk-n is csak egy hajszállal maradt le a kvalifikációról - 19 lövésen keresztül szenzációsan teljesített és a záró sorozat előtt a második helyen állt.

"Zsófi utolsóra nagyon ránk ijesztett, hetest lőtt, amivel visszacsúszott az ötödik helyre, ám szerencsére így is megvan a kvóta" - mondta a szakvezető az MTI-nek, hozzátéve, hogy Csonka nagy hibája ellenére 201,7 kört lőtt a fináléban, s ezzel 781,7 körrel zárta a viadalt.

Sike Renátának a döntő nem sikerült jól, és 773,6 körrel a nyolcadik helyen végzett. A sportáglövők közül korábban Sidi Péter és Gerebics Roland biztosította helyét a pekingi nyári játékokra.