Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Megnyitották az idei vitorlásszezont a Balatonon

MTI
2007.05.12. 13:37
A balatonfüredi kikötőben felsorakozott vitorlásokra szombaton délelőtt a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzeti lobogót, a matrózok megkoszorúzták a tó vízét, majd vitorlát bontottak a hajók; ezzel megkezdődött az idei vitorlásszezon a Balatonon.

A vitorlássport a természet szeretetére és tiszteletére is megtanítja az embert, mert aki vitorlázik az barátságot, szerződést köt a természettel - mondta Schmitt Pál köszöntőjében a füredi kikötő előtti Rózsakertben.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint hazánkban mintegy tízezer ember hódol a vitorlázásnak, s közülük 3-4 ezren igazolt versenyzők. Schmitt Pál szerint a vitorlázás nem "úri sport" többé.

A MOB elnöke végül a vitorlázóknak jó szelet, szép időt, illetve kormány és árboctörés nélküli 2007-es szezont kívánt.

Elkészült az idei balatoni vitorlásversenyek programja is: a szombati nyitóversenyt követőn két hét múlva a Pünkösdi Nemzetközi Regattával folytatódik a verseny-sorozat, majd a tó legnagyobb nemzetközi versenye a július első hetében megrendezendő, nagy hagyományú Kékszalag verseny lesz, amelyre idén is legalább 450 hajót várnak. A nemzetközi és hazai vitorlásbajnokság folytatódik a szezon, ami eltart egészen szepetember közepéig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?