Judit
2 °C
7 °C

Még kilenc évig biztos a barcelonai F1-futam helye

MTI
2007.05.12. 15:39
A barcelonai Forma-1-es Spanyol Nagydíj szervezői öt évre szóló szerződéshosszabbításban állapodtak meg a sorozat vezetőivel, így 2016-ig biztosan része lesz a futam a világbajnokságnak.

Ezt Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz első számú vezetője jelentette be a helyszínen, az idei Nagydíj szombati időmérő edzését megelőzően.

"Nagyon örülök, hogy sikerült újra mindenben megegyeznünk, méghozzá azt hiszem, mindenki számára remek feltételekkel" - mondta Ecclestone. "Bárhol megkérdezik tőlem, hogy milyen pályát építsenek, csak annyit szoktam mondani, hogy olyat, mint Barcelonában."

A napokban Bernie Ecclestone megállapodott egy valenciai, városi futam rendezéséről, míg Szingapúr valószínűleg villanyfényes GP-t rendezhet 2008-tól. Ha az ázsiaiak terve, hogy este fussanak az autók, nem valósul meg, versenyt akkor is tartanak, a szokott délutáni időpontban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?