Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miller kivált hazája síválogatottjából

MTI
2007.05.13. 15:17
A jövőben külön készül a válogatottól Bode Miller, az amerikaiak egyik legjobb alpesi sízője - jelentették be az Egyesült Államok sportági szövetségének vezetői.

Az erre vonatkozó döntést azután hozta meg a versenyző - aki az előző szezonban sokat panaszkodott a fegyelmezésére irányuló intézkedések miatt -, hogy találkozott Jesse Hunttal, a szakág vezetőjével és Phil McNicholsszal, a nemzeti csapat szövetségi kapitányával.

"Bode úgy határozott, hogy a jövőben külön utakon jár. Ennek ellenére mi továbbra is támogatjuk, már amennyire ezt az új helyzet megengedi" - közölte Tom Kelly, a szövetség szóvivője.

A döntés értelmében Miller a következő Világkupa-idényben maga finanszírozza majd felkészülését és utazásait.

"Egyelőre nem tudjuk, hogyan fogja megszervezni a versenyprogramját és ki fog ebben segíteni neki" - tette hozzá Kelly.

A 29 éves amerikai versenyző eddig négy világbajnoki címet szerzett, 2005-ben pedig megnyerte az összetett Vk-t, a 2006-os és 2007-es év azonban nem sikerült túl fényesre a számára.