Erzsébet
1 °C
4 °C

Debrecen megrendezhti a decemberi rövidpályás úszó-Eb-t

MTI
2007.05.15. 16:55
Már semmi akadálya nincs annak, hogy Debrecen december 13. és 16. között otthont adjon a 2007-es rövidpályás úszó Európa-bajnokságnak.

Ezt az a megállapodás teszi bizonyossá, amelyet Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kötött kedden Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, aki mint a LEN végrehajtó bizottságának tagja a találkozón az Európai Úszó Szövetséget is képviselte.

"A minden részletre kiterjedő tárgyaláson a felek a legteljesebb együttműködésben állapodtak meg" - olvasható a megbeszélésekről kiadott szűkszavú közleményben.

A múlt héten a Magyar Úszó Szövetség elnöksége határozatában még úgy fogalmazott: arra kényszerülhet, hogy elvegye az ez év decemberében esedékes rövidpályás Európa-bajnokság rendezési jogát Debrecentől, mivel a város önkormányzata mindeddig nem írta alá a LEN-nel szükséges szerződést. Orendi Mihály, az Eb szervezőbizottságának vezetője viszont már akkor biztos volt benne, hogy Debrecen marad a házigazda. Ezt szentesítette most a Kósa-Gyárfás megállapodás.

A LEN végrehajtó bizottsága legközelebbi, május 25-26-án Kijevben tartandó ülésének egyik napirendi pontja éppen a rövidpályás Eb lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?