Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Asztalitenisz-vb: nehéz sorsolás a magyaroknak

MTI
2007.05.20. 12:58

Zágrábban megtartották a hétfőn kezdődő egyéni asztalitenisz-világbajnokság sorsolását, amelyen a 350 férfi és 266 női indulót párosították a kiemeléseknek megfelelően az egyes, az egynemű páros és a vegyes páros versenyszámokban. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a nyolc magyar játékos közül senki nem kényszerül selejtezőre hétfőn és kedden, valamennyien a főtáblán kezdik meg szereplésüket, többségében a második napon, késő este. Egyesben és vegyes párosban 128-as, az egynemű párosokban 64-es a főtábla.

Női egyesben a 25. helyen rangsorolt Tóth Krisztina - ha sikerrel veszi az első két fordulót - a 16 közé jutásért azzal a holland színekben versenyző kínai Li Jiaóval találkozik, aki idén az Európa Top 12-t és az Eb-t is megnyerte. Póta Georgina már a második körben a sportág legfiatalabb világbajnokával, a kínai Kuo Jüével (Guo Yue) játszhat, míg az Eb-aranyérmes magyar csapat harmadik tagja, Lovas Petra ugyanebben a körben a legutóbbi vb bronzérmesét, a hongkongi Lin Linget (Lin Ling) kapná.

A férfiak az első fordulóban valamennyien európai ellenféllel mérik össze tudásukat.

Vegyes párosban az Eb-harmadik Pázsy Ferenc-Póta duó a 24. kiemelt, itt rendkívül sűrű a mezőny és az sem okozna meglepetést, ha a negyeddöntőbe hét kínai kettős jutna (ennyi indulhatott).

A magyar szempontból legjobban várt női párosban a friss Eb-ezüstérmes Tóth-Póta páros - legjobb európaiként - a 9. kiemelt, az első komolyabb feladat elvileg majd a harmadik körben vár rá: ott, ha igazolódik a papírforma, a harmadikként rangsorolt hongkongi kettős, Tie Ja-na (Tie Yana) és Csang Zsuj (Zhang Rui) áll majd az asztal túloldalán. Ám ehhez előbb a legjobb 32 között egy tajvani kettőst kell legyőzniük Tóthéknak.

A magyar csapat vasárnap reggel utazott el a horvát fővárosba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?