Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Újabb kerekes vallotta be, doppingolt

MTI
2007.05.22. 17:10

A Telekom (jelenleg T-Mobile) korábbi versenyzője, Bert Dietz bevallotta, hogy doppingszereket kapott a kerékpároscsapat két orvosától. Jan Ullrich ex-klubtársa 1994 és 1998 között szerepelt a Telekomban, és elmondása szerint Andreas Schmid és Lothar Heinrich 1995-től eritropoetint (EPO)adott neki. Dietz nem tért ki arra, hogy társai doppingoltak-e, de azt mondta, mindenkinek tartania kell a jövőtől.

"Ha az élvonalban szerettünk volna lenni, akkor be kellett vennünk a szert. Amennyiben nem tettem volna, és romlik a teljesítményem, nem hosszabbították volna meg a szerződésemet."

A két orvos munkaviszonyát a csapat felfüggesztette azok után, hogy a gárda volt masszőrje, a belga Jed d'Hont egy hónapja azt nyilatkozta, hogy Schmid és Heinrich tiltott szereket adott versenyzőinek, többek között az 1996-os Tour de France-on diadalmaskodó dán Bjärne Riisnek és az egy évvel később nyerő Ullrichnak. Utóbbi most februárban vonult vissza, miután kiderült, érintett a tavaly kipattant spanyolországi doppingbotrányban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!