Ilona
17 °C
32 °C

Két orvos ismerte el, hogy doppingolásban vállalt szerepet

MTI
2007.05.24. 11:00
Bevallotta a német T-Mobile két orvosa, Adreas Schmid és Lothar Heinrich, hogy az 1990-es évek közepétől doppingszereket adtak a csapat kerékpárosainak.

"Beismerem, hogy részese voltam a doppingolásnak. A hivatásos kerekesek tőlem kapták a tiltott szereket, elsősorban az EPO-t" - írta közleményében Schmid, akihez aztán csatlakozott kollegája, Heinrich is. Egészen mostanáig mindketten kategorikusan cáfolták, hogy doppingolás történt volna az együttesnél. Hozzátették: csak olyat cselekedtek, amiről a versenyzők tudtak.

A héten tört meg a jég a T-Mobile (korábban Telekom) istállónál. Hétfőn Bert Dietz, szerdán Christian Henn és Udo Bölts ismerte el, hogy doppingolt. A gárda egykori két "kirakatembere", a Tour de France-on 1997-ben diadalmaskodó német Jan Ullrich, valamint az egy esztendővel korábban győztes dán Bja:rne Riis egyelőre nem szólalt meg a fejlemények kapcsán, ezt megelőzően ők is tagadták, hogy tiltott szerekkel éltek volna. Ullrich idén februárban vonult vissza, mert belekeveredett az egy évvel korábban kipattant spanyolországi doppingbotrányba.