Ágnes
-5 °C
2 °C

Két orvos ismerte el, hogy doppingolásban vállalt szerepet

MTI
2007.05.24. 11:00
Bevallotta a német T-Mobile két orvosa, Adreas Schmid és Lothar Heinrich, hogy az 1990-es évek közepétől doppingszereket adtak a csapat kerékpárosainak.

"Beismerem, hogy részese voltam a doppingolásnak. A hivatásos kerekesek tőlem kapták a tiltott szereket, elsősorban az EPO-t" - írta közleményében Schmid, akihez aztán csatlakozott kollegája, Heinrich is. Egészen mostanáig mindketten kategorikusan cáfolták, hogy doppingolás történt volna az együttesnél. Hozzátették: csak olyat cselekedtek, amiről a versenyzők tudtak.

A héten tört meg a jég a T-Mobile (korábban Telekom) istállónál. Hétfőn Bert Dietz, szerdán Christian Henn és Udo Bölts ismerte el, hogy doppingolt. A gárda egykori két "kirakatembere", a Tour de France-on 1997-ben diadalmaskodó német Jan Ullrich, valamint az egy esztendővel korábban győztes dán Bja:rne Riis egyelőre nem szólalt meg a fejlemények kapcsán, ezt megelőzően ők is tagadták, hogy tiltott szerekkel éltek volna. Ullrich idén februárban vonult vissza, mert belekeveredett az egy évvel korábban kipattant spanyolországi doppingbotrányba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!