Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kovács mégsem vív címmeccset Ausztráliában

MTI
2007.05.24. 16:06
Kovács Attilát, a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyváltósúlyú világbajnokát hamarosan megműtik, így nem tudja elfogadni az ausztrál Sam Soliman kihívását. A monokli.com internetes szaklap információi szerint a magyar ökölvívó úgy döntött, hogy aláveti magát a hosszú ideje halogatott orrsövény-operációnak. A beavatkozás arra is lehetőséget teremt, hogy a rövid kihagyás alatt Kovács fájó bokája meggyógyuljon.

A Viperának becézett nagyváltósúlyú kiválóságot néhány napja hívta ki Soliman, aki 2005-ben lett világhírű, amikor is csak pontozással kapott ki a súlycsoportoktól és szervezetektől független ranglistán a legjobb ötben jegyzett Ronald "Winky" Wrighttól.

"Nem gondolkodnék egy percig sem, megmérkőznék Ausztráliában is a sráccal, de most tényleg nem megy a dolog" - nyilatkozta Kovács. "Nem kapok rendesen levegőt, ezért úgy döntöttem, megműtettem az orrom. Ez valóban egy nagyszerű lehetőség lett volna, de azt hiszem, a találkozót jelen állapotomban nem vállalhatom el, hiszen meccs közben a számon veszem a levegőt, így egy beszedett ütésnél akár állkapocscsonttörést is szenvedhetnék."

A két bokszoló csatájára a melbourne-i Victorian State Netball Centerben vagy a teniszszentélyként ismert Rod Laver Arenában került volna sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?