Kovács mégsem vív címmeccset Ausztráliában

MTI
2007.05.24. 16:06
Kovács Attilát, a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyváltósúlyú világbajnokát hamarosan megműtik, így nem tudja elfogadni az ausztrál Sam Soliman kihívását. A monokli.com internetes szaklap információi szerint a magyar ökölvívó úgy döntött, hogy aláveti magát a hosszú ideje halogatott orrsövény-operációnak. A beavatkozás arra is lehetőséget teremt, hogy a rövid kihagyás alatt Kovács fájó bokája meggyógyuljon.

A Viperának becézett nagyváltósúlyú kiválóságot néhány napja hívta ki Soliman, aki 2005-ben lett világhírű, amikor is csak pontozással kapott ki a súlycsoportoktól és szervezetektől független ranglistán a legjobb ötben jegyzett Ronald "Winky" Wrighttól.

"Nem gondolkodnék egy percig sem, megmérkőznék Ausztráliában is a sráccal, de most tényleg nem megy a dolog" - nyilatkozta Kovács. "Nem kapok rendesen levegőt, ezért úgy döntöttem, megműtettem az orrom. Ez valóban egy nagyszerű lehetőség lett volna, de azt hiszem, a találkozót jelen állapotomban nem vállalhatom el, hiszen meccs közben a számon veszem a levegőt, így egy beszedett ütésnél akár állkapocscsonttörést is szenvedhetnék."

A két bokszoló csatájára a melbourne-i Victorian State Netball Centerben vagy a teniszszentélyként ismert Rod Laver Arenában került volna sor.