Auguszta
-7 °C
0 °C

117 kilométeres kerékpármaraton a Bükkben

Index
2007.05.26. 16:46
Vasárnap tíz órakor a szilvásváradi Lovas Stadionból útjára indul az egyik legnagyobb hazai mountain bike verseny, a Groupama Maraton Magyar Kupasorozat és a T-Mobile TOP Maraton sorozat első futama, a Wenson Maraton.

Hatalmas hőséggel és forgataggal találkoztak, akik szombaton a helyszínen neveztek be a túraversenyre. Minden évben fokozott érdeklődés előzi meg a szilvásváradi versenyt - a tavalyi felejthetetlen esőzés és sárdagasztás után idén elsősorban a tűző napsütéssel kell megküzdeniük a versenyzőknek.

Az 1200 előnevezőt és a helyszínre érkezett bringás csapatokat látva, legalább 1400 indulóval lehet számolni a vasárnapi rajtnál. Mindhárom távon (39, 70 és 117 km) versenyzők egyszerre indulnak, és rohamozzák meg a kijelölt útvonalon a Bükk emelkedőit. Ilyen időjárási körülmények között a távok teljesítése is komoly kihívást jelent, de az egyébként a Groupama Magyar Kupába is beszámító, összesen 3250 méteres szintkülönbségű, sok helyen a kerékpár nyergében szinte teljesíthetetlen erdei utakon zajló 117 km-es távon emberfeletti küzdelemre lehet számítani. A leghosszabb távon az esélyesek közé elsősorban a 2006. évi T-Mobile TOP Maraton sorozat dobogósai, Hasenfratz Péter, Szalay Péter és Bogár Gábor számítanak, de beleszólhatnak a helyezések sorsába a Szlovákiából, Romániából, Ausztriából és Svájcból érkezett versenyzők is.

A szervezők szombaton felhívták a sportolók figyelmét, hogy az erdei utakon a nagy hőségben szétszéledt Lipicai ménes váratlanul felbukkanó tagjaival és az elkószált lovakat kereső lovasokkal is találkozhatnak - ez különös figyelmet igényel a sportolók részéről, mert a kerékpárossal találkozó lovak reakcióit nem lehet kiszámítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!