Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lékó és Polgár is döntetlennel kezdett a vb-selejtezőn

MTI
2007.05.27. 19:47
Lékó Péter és Polgár Judit is döntetlennel kezdett a sakkvilágbajnok-jelöltek Elisztában zajló tornáján.

A nyolcaddöntőben Lékó a török Mikhail Gurevich ellen ült asztalhoz, és a világos bábukat vezetve a 35. lépés után állapodott meg riválisával remiben. Polgár - szintén világossal - az orosz Jevgenyij Barejevvel találkozott, s az első játéknapon kettejük partija tartott a legtovább, a 63. lépést követően osztoztak meg az egy ponton.

A nyolcaddöntőben hat partit váltanak a felek, amennyiben ezt követően döntetlen az állás, rapidjátszmák következnek a továbbjutásért.

Az oroszországi városban 16 nagymester ül asztalhoz, közülük a legjobb négy csatlakozhat a vb-torna négy kiemeltjéhez: a világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyikhoz, a szintén orosz Peter Szvidlerhez és Alekszandr Morozevicshez, illetve az indiai Viswanathan Anandhoz. A két magyar játékos közül azonban csak az egyik kvalifikálhatja magát az eseményre, mivel párharcaik győztesei éppen egymás ellen találkoznak a legjobb nyolc között. Így amennyiben Lékó és Polgár továbbjut az első körből, már biztos, hogy a mexikói nyolcas vb-tornának (szeptember 11.-október 1.) lesz magyar indulója. Ugyanakkor ketten nem lehetnek ott, mint legutóbb.