Olivér
4 °C
8 °C

Lékó nyert, Polgár kikapott a vb-selejtezőn

MTI
2007.05.28. 20:23
Lékó Péter nyert, Polgár Judit viszont kikapott a nyolcaddöntő második fordulójában a sakkvilágbajnok-jelöltek Elisztában zajló tornáján.

Mindkét magyar játékos a sötét bábukat vezette hétfőn: Lékó az 53. lépésben késztette a parti feladására a török Mihail Gurevicset, míg Polgár a 64. lépésig küzdött az orosz Jevgenyij Barejevvel, sikertelenül.

A nyolcaddöntőben hat partit váltanak a felek, amennyiben ezt követően döntetlen az állás, rapidjátszmák következnek a továbbjutásért. Lékó jelenleg 1,5-0,5-re vezet, Polgár pedig ugyanilyen arányban vesztésre áll.

Az oroszországi városban 16 nagymester ül asztalhoz, közülük a legjobb négy csatlakozhat a vb-torna négy kiemeltjéhez: a világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyikhoz, a szintén orosz Peter Szvidlerhez és Alekszandr Morozevicshez, illetve az indiai Viswanathan Anandhoz. A két magyar játékos közül azonban csak az egyik kvalifikálhatja magát az eseményre, mivel párharcaik győztesei éppen egymás ellen találkoznak a legjobb nyolc között. Így amennyiben Lékó és Polgár továbbjut az első körből, már biztos, hogy a mexikói nyolcas vb-tornának (szeptember 11.-október 1.) lesz magyar indulója. Ugyanakkor ketten nem lehetnek ott, mint legutóbb.

A nyolcaddöntő harmadik fordulóját kedden rendezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?