A négy közé akarnak kerülni az FTC női kézisei

MTI
2007.06.12. 12:07

A frissen kinevezett edzővel, Zsiga Gyulával és négy új játékossal készülő, bajnoki címvédő Budapest Bank-FTC női kézilabdacsapatának az a célja, hogy a következő szezonban a legjobb négy közé kerüljön az NB I-ben.

"Nem könnyű pótolni olyan játékosokat, mint Tóth Tímea, Kirsner Erika, vagy Katarina Mravikova, így most az új csapategység kialakítása a legfontosabb. Természetesen az eredményesség fenntartása is elvárás. Ezért azt mondom, jussunk be a legjobb négy közé, s ott már bármi lehet, ha a szerencse továbbra is az FTC mellé áll" - mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján Zsiga Gyula, aki ezt megelőzően Kiskunhalason dolgozott és - Mocsai Lajos mellett - a második magyar edző, aki Bajnokok Ligáját nyert (1999, Dunaferr). "Szeretnék megfelelni ennek a közegnek is, de nem lesz egyszerű" - tette hozzá.

Az osztrák Hypo NÖ-höz távozott korábbi sikeredző, Németh András, Tóth és Kirsner, illetve a Magyar Kupa-győztes Győrhöz igazoló Mravikova helyére Zsiga mellett Kovacsicz Mónika és Juhász Gabriella (Győr), valamint Ilyés Annamária és Kocsis Ágnes (Kiskunhalas) érkezett.

Amint Maglódi Lajos ügyvezető hangsúlyozta, sokan a vészharangot kongatták, amikor Németh és több meghatározó játékos két hónapja bejelentették távozásukat, pedig nem kellett volna.

"Szerencsére a szponzorok maradtak, sőt újak is jöttek, úgyhogy reménykedve várjuk a következő szezont" - jelentette ki az ügyvezető.

A gárda július 4-én kezdi meg a közös munkát és számos edzőmérkőzés mellett augusztusban egy győri és egy dunaújvárosi felkészülési tornán is szerepel majd.