Június 28-án és 29-én sorsolnak az európai kézilabdakupákban

MTI
2007.06.12. 17:13
A nőknél és a férfiaknál egyaránt két-két magyar kézilabdacsapat szerepel a Bajnokok Ligájában, illetve az EHF Kupában, egy-egy pedig a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

A női BL-ben a magyar bajnok Budapest Bank-FTC kiemeltként, a 16-os főtáblán kezdi a csoportmérkőzéseket október végén. Az ezüstérmes Győri Audi ETO KC egy fordulóval hamarabb, szeptember végén, a második selejtezőkörben rajtol, és ha négyes csoportja élén végez, ugyancsak a legjobb 16 között folytathatja, ellenkező esetben átkerül az EHF Kupa 3. fordulójába. A KEK-ben az MK negyedik helyezettje, a Debrecen-Aquaticum, az EHF Kupában pedig a bajnoki bronzérmes Dunaferr NK és a bajnoki negyedik Cornexi-Alcoa-HSB Holding képviseli a magyar színeket.

A férfi BL-ben mindkét magyar résztvevő a 32-es főtáblán kezdi a csoportmérkőzéseket szeptember végén. A sorsolásnál a magyar bajnok Pick Szeged a legerősebb, az ezüstérmes MKB Veszprém pedig a második kalapba kerül. A KEK-ben az MK bronzérmese, a PLER-Airport együttese, az EHF Kupában pedig a Budapest Bank Liga harmadik és ötödik helyezettje, a Dunaferr SE, illetve a Debrecen szerepel.

Az európai kupák nyitóküzdelmeinek sorsolását június 28-29-én tartják Bécsben.