Bronzérmes a női váltó az öttusa-Eb-n

MTI
2007.06.12. 20:25
Bronzérmet szerzett a magyar csapat a rigai öttusa Európa-bajnokság női váltóversenyében. Az elsőség a briteké, az ezüstérem az oroszoké lett.

A Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Kovács Sarolta összeállítású együttes a lövészet, majd a vívás után az ötödik helyen állt, aztán a megnyert úszással kettőt előrelépett, s dobogós pozícióját a lovaglás és a futás során megőrizte.

A zárószámban a magyarok közel álltak ahhoz, hogy ledolgozzák mintegy 40 másodperces hátrányukat az oroszokkal szemben: Kovács az első 1500 méteren megközelítette Szirotkinát, Máthé a második etapban elfutott Sztrucskova mellett, majd következett Vörös és az oroszok legjobb futója, Muratova párharca. Utóbbi az első 750 méterén befogta olimpiai bajnok riválisát, a táv második felében pedig el is lépett tőle, s bár Vörös hosszú hajrát nyitott, öt-nyolc méterrel az orosz mögött ért célba.

Az egész napot tekintve az egyéniben háromszoros világbajnok, kétszeres Eb-aranyérmes Vörös hozta, ami tőle várható volt, de egyenletesen jól teljesített az újonc, mindössze 16 éves Kovács is, Máthénak ugyanakkor akadtak gondjai a technikai számokban, igaz remekül futott. A trió csapatként jól funkcionált, így megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A versenyben kilenc csapat indult.