Agassinak nem hiányzik a tenisz

MTI
2007.06.18. 08:37
A korábbi világklasszis amerikai játékos jelenleg az üzleti életben tevékenykedik, versenyzőként mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte, ami rajta kívül csak négy játékosnak sikerült.

"Huszonegy évig jártam versenyről-versenyre és egyáltalán nem hiányzik ez az életmód" - mondta Agassi a Die Welt című lapnak adott interjúban. "Játékosként sem a versenyeket szerettem igazán, inkább az érdekelt, hogy mennyit tudok kihozni magamból. Ezenkívül nagyon sokat jelentett a nézők hihetetlen szeretete, ami rengeteg erőt adott. A meccsek alatt ugyanakkor mindig óriási nyomás nehezedik az emberre, ráadásul tőlem mindig győzelmet vártak. Ez a kényszer egyáltalán nem hiányzik."

Agassinak elmondása szerint Las Vegasban, Kaliforniában és Mexikóban összesen tíz étterme van, ezenkívül résztulajdonosa egy fitnessterem-láncnak és feleségével, a korábbi szintén világklasszis teniszezővel, Steffi Graffal létrehozott egy alapítványt a hátrányos sorsú gyermekek megsegítésére.

"Minden reggel Steffivel egyszerre indulunk, elvisszük a gyerekeket az óvodába, minden nap cserélünk, egyszer ő viszi Jaden Gilt és én Jaz Elle-t, másnap fordítva, utána intézzük az üzleti dolgainkat, délután hazahozzuk a gyerekeket, este pedig együtt játszunk, tévézünk és hihetetlenül boldogok vagyunk. Nagyon élvezem, hogy én osztom be az időmet és nem kell naponta azzal foglalkoznom, hogy mindenki azt várja tőlem, én legyek a világ legjobbja."