Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vízilabda Euroliga: gyilkos csoportban az Eger

MTI
2007.10.01. 19:11
A hazai bajnoki ezüstérmes Honvéd könnyű, ugyanakkor az ob I legutóbbi bronzérmese, az Eger nehéz riválisokat felsorakoztató hatosba került a férfi vízilabda első számú kontinentális sorozata, az Euroliga második selejtezőkörében.

Az európai szövetség, a LEN római központjában hétfőn elkészített csoportbeosztás szerint a Kőér utcai gárda idehaza fogadhatja ellenfeleit, amelyek között szerb, horvát és orosz együttes is akad, ám így sem jelenthet gondot a továbbjutást érő első vagy második hely megszerzése az október 11. és 14. között zajló körmérkőzéses tornán.

Az Eger viszont balszerencsésnek vallhatja magát a sorsolás miatt, tudniillik Nápolyba kell utaznia, ahol a világ legerősebb klubcsapatainak sorában jegyzett hazai gárda, a Posillipo és a szintén roppant erős montenegrói alakulat, a Jadran Herceg Novi várja többek között.

A csoportokból továbblépő első kettő az Euroliga főtáblájának résztvevőjeként a legjobb 16 között folytathatja, s ehhez a mezőnyhöz csatlakozik majd a selejtezős kötelezettségek alól mentesült magyar bajnok Vasas.

A selejtezőcsoportok (zárójelben a színhely):
A csoport (Nagyvárad): Mladost Zagreb (horvát), Sturm Csehov (orosz), Brescia (olasz), Olympic Nice (francia), Hiosz (görög), CSM Oradea (román)
B csoport (Budapest): Crvena Zvezda (szerb), DOMINO-HONVÉD, VK Sibenik (horvát), Szpartak Volgograd (orosz), Galatasaray (török), ASC Duisburg (német)
C csoport (Nápoly): Posillipo (olasz), Montpellier (francia), Jadran Herceg Novi (montenegrói), BRENDON-UPC-ZF-EGER, CN Sabadell (spanyol), Kosice (szlovák)
D csoport (Ljubljana): Ethnikosz Pireusz (görög), CN Terrassa (spanyol), Primorac Kotor (montenegrói), Spandau 04 (német), VK Vojvodina (szerb), Olimpija Ljubljana (szlovén)