Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Döntős a vb-n a magyar férfi kardcsapat

MTI
2007.10.06. 13:48
Az oroszok után az ukránokat is legyőzte a magyar férfi kardcsapat, ezzel bejutott a döntőbe a szentpétervári vívó-világbajnokságon.

A Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs, Szilágyi Áron, Decsi Tamás összeállítású együttes ezúttal nem hagyta a végére a döntést. Valamennyi asszó után vezetett, a kilencediket megelőzően már 40-31-re.

Szilágyi 5-3-ra verte Oleg Sturbabint, Nemcsik 5-5-öt vívott Dmitro Bojkóval, Lontay pedig 5-2-re verte a 2003-ban egyéni világbajnok Vlagyimir Lukasenkót (15-10). Aztán Szilágyi kikapott Bojkótól 6-5-re, Lontay pedig ugyanennyire Sturbabintól, Nemcsik viszont 5-4-re nyert Lukasenko ellen (30-26).

Ezt követően, a két csere csatájában Decsi 5-2-re legyőzte Vlagyiszlav Tretyakot, majd Szilágyi 5-3-ra verte Lukasenkót. Következett - 40-31-nél - Nemcsik és Sturbabin. A különbség csökkent, de azért még nem lett olyan kicsi, hogy különösebben izgulni kelljen. Azért izgultak a magyar táborban, különösen 43-39-nél, mert Nemcsiknek nem jöttek be az akciói. Aztán megadtak neki egy találatot, a következő összeakaszkodás után pedig a lelátón és a pást mellett is felugrottak a magyarok, érkezett a "szakmai elemzés" is: "ütés, vágás", és mivel az asszóvezető is így látta, döntőbe jutottak a magyarok (45-39).

Szilágyi és Decsi plusz 3-as, Lontay plusz 2-es, Nemcsik mínusz 2-es találati mutatóval zárt.

A magyar idő szerint 15:30-kor kezdődő döntőben a franciák következnek.

elődöntő:

Franciaország-Olaszország 45-29
Magyarország-Ukrajna 45-39

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?