Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötödik a magyar női párbajtőr csapat

MTI
2007.10.06. 16:37
Az ötödik helyen végzett a magyar női párbajtőr csapat a szentpétervári vívó-világbajnokságon.

A Nagy Tímea, Szász Emese, Hormay Adrien, Mincza-Nébald Ildikó összeállítású együttes a németektől elszenvedett negyeddöntőbeli vereséget követően legyőzte a kínaiakat, majd az olaszokat.

"Ilyen furcsa sportág ez a vívás, egy tussal kikapunk a németektől, majd megverjük a világbajnoki címvédőt, utána pedig az Európa-bajnokot - kezdte értékelését Kulcsár Győző szövetségi kapitány. - Összességében nem vívtunk igazán jól. Nagyon sok bőrt lehúztak már ezekről a lányokról, készülnek, küzdenek, de nem mindig jön össze a jó eredmény" - tette hozzá.

Női párbajtőrben nem rendeznek csapatversenyt az olimpián, így ebben a szakágban csak egyéniben lehet indulási jogot szerezni. Jelenleg Szász Emese helyzete kedvező, ő a közvetlen élcsoportban van, de Kulcsár szerint matematikai esélye még a másik három lánynak is van.

"Minden versenyre el kell utaznunk, nagy létszámban, mert nemcsak az a fontos, hogy nagyon jó eredményeket érjünk el, hanem az is, hogy másoktól pontokat vegyünk el" - mondta.

Eredmények az 5-8. helyért:
Magyarország-Kína 36-34

az 5. helyért:
Magyarország-Olaszország 45-34