Talmácsi Gábor önéletrajzi könyvet ír

MTI
2007.10.09. 18:32
Hamarosan megjelenik Talmácsi Gábor önéletrajzi könyve, "Az életem 200 felett..." címmel. A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 köbcentisek között szereplő magyar klasszis írása november 20-án kerül az olvasókhoz.

"Sok mindent kipróbáltam már az életben, most könyvírást, jobban mondva az életem megírását vettem a fejembe. Gondolkoztam már ezen egy ideje, de most érett meg arra a dolog, hogy meg is valósítsam" - írta az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában Talmácsi Gábor. "Nagy kihívást jelentett számomra ez a fajta munka, főleg, hogy a világbajnokság hajrájában járunk, de bízom benne, hogy megérte és elnyeri sokak tetszését."

Talmácsi azoknak ajánlotta művét, akiket már megérintett valamilyen technikai sport vagy a MotoGP varázsa, vagy akik szeretnék testközelből átélni, hogy milyen kelet-európai versenyzőként bejutni az elitbe.

"Az előkészületek nagyon sok emléket hoztak elő bennem, melyek között vannak szépek, kevésbé szépek, de mind-mind hozzám tartoznak, és így utólag visszanézve sincs okom panaszra, hiszen általuk sok mindent megtanultam, tapasztaltabb lettem. Nem volt egyszerű eljutni addig, ahol most tartok. Voltak nagyon nehéz időszakok, de valahogy mindig kilábaltam belőlük. Egy percre sem adtam fel céljaimat és jelenleg is élem az életem 200 felett."

Talmácsi három futammal a zárás előtt 9 ponttal vezeti a vb-pontversenyt csapattársa, a spanyol Hector Faubel előtt.