LEN-Kupa: hazai pályán játszik az Eger

MTI
2007.10.15. 21:37
Az Eger férfi vízilabdacsapata idehaza vívja csoportmérkőzéseit a LEN Kupa legjobb 16 együttese közé kerülésért, míg a Szeged a horvátországi Sibenikben, a Pécs pedig Nagyváradon próbálkozik meg ugyanezzel.

A hétfő este a jövő évi póló Eb-nek otthont adó spanyol városban, Málagában elkészített sorsolás szerint a Szeged négyesében a leendő házigazda Sibenik - amelyet a Honvéd az Euroliga múlt hétvégi első selejtezőkörében, a Kőér utcában három góllal legyőzött -, a portugál Da Amadora és az olasz Catania - vele az itáliai kvalifikáción csoporttársként döntetlent játszott a csongrádi alakulat - kapott helyet.

Az Euroligából csoportharmadikként kiesett és a LEN Kupába átkerült Eger a Bitskey uszodában fogadhatja mint legerősebb vetélytársat az olasz Savonát, továbbá a lengyel Lodzot és a német Esslingent, a Pécs pedig a nagyváradi kvartett tagjaként a hazaiak román bajnok együttesével, a görög Panioniosszal és a cseh Strakonicével küzd meg.

A második selejtezőkör küzdelmeit október 26. és 28. között bonyolítják le, a csoportokból az első kettő jut tovább a 16-os mezőnybe, s ez akár mindhárom magyar csapatnak sikerülhet.

A magyar érdekeltségű négyesek:
J csoport (a színhely Sibenik): VK Sibenik (horvát), SZEGED-BETON VE, Da Amadora (portugál), Catania (olasz)
L csoport (Eger): BRENDON-UPC-ZF-EGER, Savona (olasz), Lodz (lengyel), Esslingen (német)
M csoport (Nagyvárad): Oradea (román), Panioniosz (görög), Strakonice (cseh), PVSK-FŰSZÉRT