Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

LEN-Kupa: hazai pályán játszik az Eger

MTI
2007.10.15. 21:37
Az Eger férfi vízilabdacsapata idehaza vívja csoportmérkőzéseit a LEN Kupa legjobb 16 együttese közé kerülésért, míg a Szeged a horvátországi Sibenikben, a Pécs pedig Nagyváradon próbálkozik meg ugyanezzel.

A hétfő este a jövő évi póló Eb-nek otthont adó spanyol városban, Málagában elkészített sorsolás szerint a Szeged négyesében a leendő házigazda Sibenik - amelyet a Honvéd az Euroliga múlt hétvégi első selejtezőkörében, a Kőér utcában három góllal legyőzött -, a portugál Da Amadora és az olasz Catania - vele az itáliai kvalifikáción csoporttársként döntetlent játszott a csongrádi alakulat - kapott helyet.

Az Euroligából csoportharmadikként kiesett és a LEN Kupába átkerült Eger a Bitskey uszodában fogadhatja mint legerősebb vetélytársat az olasz Savonát, továbbá a lengyel Lodzot és a német Esslingent, a Pécs pedig a nagyváradi kvartett tagjaként a hazaiak román bajnok együttesével, a görög Panioniosszal és a cseh Strakonicével küzd meg.

A második selejtezőkör küzdelmeit október 26. és 28. között bonyolítják le, a csoportokból az első kettő jut tovább a 16-os mezőnybe, s ez akár mindhárom magyar csapatnak sikerülhet.

A magyar érdekeltségű négyesek:
J csoport (a színhely Sibenik): VK Sibenik (horvát), SZEGED-BETON VE, Da Amadora (portugál), Catania (olasz)
L csoport (Eger): BRENDON-UPC-ZF-EGER, Savona (olasz), Lodz (lengyel), Esslingen (német)
M csoport (Nagyvárad): Oradea (román), Panioniosz (görög), Strakonice (cseh), PVSK-FŰSZÉRT