Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hibátlan magyar mérleg a Pannon Kupán

MTI
2007.10.19. 21:40
A decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott pontveszteség nélkül nyerte a Pannon Kupát, miután a zárómérkőzésen is nyert, mégpedig a kínai csapat ellen, Nyíregyházán.

A két együttes egyaránt megnyerte korábbi összecsapásait, így tulajdonképpen a pénteki összecsapás volt a döntő. Valójában a találkozó magyar "örömkézilabdát" hozott. Kiváló védekezés, labdaszerzés, gyors indítások és gólok - ez volt a forgatókönyv. A 12. percben már 9-2-re vezetett Németh András szövetségi kapitány alakulata, a 25. percben pedig 18-8 volt az állás.

A második félidőre - a korábbi napokhoz hasonlóan - több poszton is cserélt a hazai szakvezető, de emiatt most kissé megtört a lendület. Felváltva estek a találatok, de így is megmaradt a biztos előny. Amint összeállt az új összetételű sor, megint nőtt a különbség.

3. forduló: Magyarország-Kína 40-21 (20-11)
A nap másik mérkőzésén: Ausztria-Litvánia 27-19
A torna végeredménye:
1. Magyarország 6 pont, 2. Kína 4, 3. Ausztria 2, 4. Litvánia 0
Korábban:
1. forduló (Debrecen): Magyarország-Ausztria 44-22 Kína-Litvánia 31-24
2. forduló (Debrecen): Magyarország-Litvánia 33-20 Kína-Ausztria 29-25