Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Két magyar országúti biciklis megy Pekingbe

MTI
2007.10.20. 11:06
Magyarország a legfrissebb országúti kerékpáros világranglista alapján két férfi versenyzőt indíthat a jövő évi pekingi olimpián.

Erről a ranglistapontok zömét szerző P-Nívó-Betonexpressz 2000 tájékoztatta az MTI-t. A nemzetek viadalán a magyarok 436 pontot gyűjtöttek, ebből 317-et a klub kerekesei. A csapat közleményében megjegyzi, a kvalifikációt egyetlen fillér állami támogatás nélkül szerezték meg.

A nemzetközi szövetség (UCI) hivatalos honlapján majd csak a jövő héten teszi közzé a kvótásokat.

Az egyik férfi induló minden bizonnyal Bodrogi László lesz, aki a szeptemberi stuttgarti vb-n egyéni időfutamban - minden idők legjobb magyar eredményét elérve - ezüstérmes lett. Ő az olimpián legerősebb számában csak akkor indulhat, ha benevezik a mezőnyversenyre is. Így tulajdonképpen már csak egy hely kiadó. Krizsanits János, a magyar szövetség elnöke szerencsésnek tartaná, ha egy p-nívós versenyző kapna lehetőséget.

"A szakmai bizottság, illetve az elnökség dönt majd, kik utazhatnak" - mondta az MTI-nek.

Utoljára az 1992-es barcelonai játékokon fordult elő hogy Magyarország két férfi országúti versenyzőt indíthatott.

A nők között Kenyó Anita révén is jó esély van az ötkarikás szereplésre (ez majd a májusi női ranglistazáráskor derül ki), és akkor három magyar országúti bringás vehetne részt a pekingi játékokon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!