Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két magyar országúti biciklis megy Pekingbe

MTI
2007.10.20. 11:06
Magyarország a legfrissebb országúti kerékpáros világranglista alapján két férfi versenyzőt indíthat a jövő évi pekingi olimpián.

Erről a ranglistapontok zömét szerző P-Nívó-Betonexpressz 2000 tájékoztatta az MTI-t. A nemzetek viadalán a magyarok 436 pontot gyűjtöttek, ebből 317-et a klub kerekesei. A csapat közleményében megjegyzi, a kvalifikációt egyetlen fillér állami támogatás nélkül szerezték meg.

A nemzetközi szövetség (UCI) hivatalos honlapján majd csak a jövő héten teszi közzé a kvótásokat.

Az egyik férfi induló minden bizonnyal Bodrogi László lesz, aki a szeptemberi stuttgarti vb-n egyéni időfutamban - minden idők legjobb magyar eredményét elérve - ezüstérmes lett. Ő az olimpián legerősebb számában csak akkor indulhat, ha benevezik a mezőnyversenyre is. Így tulajdonképpen már csak egy hely kiadó. Krizsanits János, a magyar szövetség elnöke szerencsésnek tartaná, ha egy p-nívós versenyző kapna lehetőséget.

"A szakmai bizottság, illetve az elnökség dönt majd, kik utazhatnak" - mondta az MTI-nek.

Utoljára az 1992-es barcelonai játékokon fordult elő hogy Magyarország két férfi országúti versenyzőt indíthatott.

A nők között Kenyó Anita révén is jó esély van az ötkarikás szereplésre (ez majd a májusi női ranglistazáráskor derül ki), és akkor három magyar országúti bringás vehetne részt a pekingi játékokon.