Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dél-Afrika nyerte a rögbi-világbajnokságot

MTI
2007.10.22. 17:58
A Dél-afrikai Köztársaság csapata másodszor hódította el a rögbi világbajnoki címét, ez korábban csak Ausztráliának sikerült.

A dél-afrikaiak a hatodik vb Párizsban rendezett fináléjában 9-3-as szünet után 15-6-ra múlták felül a címvédő angolokat, s ezzel az 1995-ös, hazai rendezésű vb-t követően ülhettek fel ismét a sportág képzeletbeli trónjára. A szigetországiak sikerükkel az elsők lehettek volna, akik megvédik címüket.

"Megérdemelt győzelem volt, ennek ellenére minden tiszteletem az angoloké, mivel sokan azt várták, hogy nem lesznek versenyképesek ellenünk, ezzel szemben igen jól tartották magukat. Ez bebizonyította, hogy milyen kiegyensúlyozott az élmezőny" - mondta Jake White, a győztes válogatott szövetségi kapitánya arra utalva, hogy sokan a csoportmérkőzések során aratott 36-0-ás diadal megismétlését várták a szigetországiak ellen. Hozzátette, ez a siker az egész országnak rendkívül fontos, mert mostantól ők tulajdonképpen a Dél-afrikai Köztársaság nagykövetei.