Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Átszabták a jégkorong ob I. kiírását

MTI
2007.10.24. 18:56

Módosították a jégkorong ob I mostani szezonjának versenykiírását. Az érintett csapatok tulajdonképpen ezzel elismerték, hogy az idény előtt meghozott rendeletbe hiba csúszott, ám nagy valószínűség szerint most elejét vették egy újabb botránynak. Annyi a változás, hogy az alapszakasz első helyezettje az elődöntőben nem a legrosszabb állva maradttal találkozik, hanem azzal, akit magának választ.

Az eredeti szabály alapján a hétcsapatos alapszakasz győztese a playoff első körében pihen, a második választ az 5., 6., 7. helyezett közül, a harmadik pedig a maradék kettőből, a negyedik pedig játszik a fennmaradó gárdával. A három párharc győztese - kiegészülve az erőnyerővel - elődöntőzik. Az első helyezett elvileg a legrosszabb állva maradottal csatázott volna.

Azért volt szükség a változtatásra, mert az Alba Volán - amely legerősebb csapatával az osztrák élvonalban érdekelt - a magyar bajnokságban fiataljait szerepelteti, és minden bizonnyal a mezőny hátsó felében végez. Azonban a magyar playoff-ban már a legjobbjaival lép jégre, így nagy valószínűség szerint megnyeri a rájátszás első körét, és akkor - mivel az alapszakban hátul végezhet - az alapszakasz első helyezettjével találkozna, és így mit sem érne a riválisnak a kedvezményezettség.

"Jobb ez így. A sportszerűség számított, mert előfordulhatott volna, hogy az alapszakaszt azért nem akarják megnyerni, mert akkor az elődöntőben szembetalálhatnák magukat a megerősített Alba Volánnal" - jegyezte meg Kovács Zoltán főtitkár.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!