Újabb teniszező beszélt a fogadási maffiáról

MTI
2007.10.24. 19:21

Werner Eschauer osztrák játékos saját tapasztalataival alátámasztva megerősítette, hogy valóban működnek bűnszervezetek a profi teniszvilágban. "Idén Wimbledonban felhívott valaki telefonon a Rafael Nadal elleni meccsem előtt, hogy kereshetek egy kis plusz pénzt, ha kikapok. Természetesen visszautasítottam, mert nem akarom kockára tenni a pályafutásomat egy ilyen szarság miatt" - nyilatkozta a világranglista 67. helyezettje.

A 33 éves veterán hozzátette, hogy tudomása van megbundázott mérkőzésekről, melyekért a csaló játékosok akár 50 ezer dollárt is kaptak.

"Létezik egy olasz és egy keleti teniszmaffia, amely rendszeresen megkörnyékezi a tornák résztvevőit" - mondta Eschauer a Sport Bild című hetilapnak.

Az eddigi leggyanúsabb eset augusztusban pattant ki, amikor a rangsor negyedik helyén álló Nyikolaj Davigyenkót vádolták meg azzal, hogy szándékosan veszített Sopotban az argentin Martin Arguello ellen. Az orosz klasszis tagadta, hogy manipulált eredmény született a mérkőzésén, az ATP jelenleg is vizsgálódik az ügyben. Néhány hete a sajtó arról is beszámolt, hogy állítólag a szerb Novak Djokovicot is megkörnyékezte a fogadási maffia.