Judit
2 °C
7 °C

2,5 millió forint az utánpótlásnak Székely Évától és az NSSZ-től

MTI
2007.10.25. 13:40

Székely Éva telefonos köszöntése mellett a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) jelképesen kiosztott két és fél millió forintot csütörtökön, az olimpiai bajnok úszó "Sírni csak a győztesnek szabad" című könyvéről elnevezett, és többek között annak bevételeiből is finanszírozott pályázat nyerteseinek.

Az NSSZ 101 érvényes pályázat közül választotta ki az ország szinte minden részéből azt a 26 kis sportegyesületet, melynek utánpótlásképzését 100-100 ezer forinttal támogatja (három egyesület 80, 70 és 50 ezer forintot kap).

A nyertesek - közöttük lövész-, búvár-, szumó-, tollaslabda- és síklub - sporteszközökre és sportruházatra költhetik az összeget.

A pályázatot Székely Évának köszönhetően - aki könyve negyedik kiadása bevételének ötven százalékát ajánlotta fel - már másodszor hirdették meg. 2006-ban 800 ezer forintot osztottak szét. Idén ebből a forrásból 500 ezer forint jött össze, amit a Nemzeti Sportszövetség kétmillió forinttal megtoldott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?