Húga győzte le fogathajtásban Szávay Ágnest

MTI
2007.10.27. 12:18

Szávay Blanka legyőzte nővérét, a tenisz-világranglistán huszadik helyen álló Ágnest a Kecskemét melletti Ballószögi Lovaspályán rendezett amatőr fogathajtó verseny, a KÉSZ Kupa női döntőjében. Az ötödik alkalommal rendezett viadalon két kategóriában 38 résztvevő ült bakra, a kétszeres fogathajtó világbajnok Nyúl Zoltán pedig új szerepkörben mutatkozott be, ő volt a házigazda, a pályaépítő és a versenyigazgató egyszemélyben.

A hölgyek négyes fináléjában Szávay Ágnes először Ökrös Károlynéval "párbajozott" és 32,8 mp-es idővel jutott tovább, a másik ágon húga, a szintén tehetséges teniszezőnek tartott Blanka Ágoston Csillával került össze és 32,57-es idővel szintén győzött. A döntőre Ágnes világbajnokkal erősítette meg fogatát, Nyúl ült fel mellé segédhajtónak, de ez is kevés volt a végső sikerhez, mivel csak 31,18 mp alatt értek a célba, Blanka viszont remek, 29,40 mp-es időt produkált.

Szávay Ágnes nem most debütált fogathajtásban, két éve már rajthoz állt ezen a megmérettetésen, s a húgával és édesanyjával vívott családi párbajt akkor ő nyerte.