Huba
17 °C
33 °C

Újabb kétmillió olimpiai jegyet adnak el

MTI
2007.10.29. 15:24

Kedden megkezdődik a jövő évi pekingi olimpia jegyárusításának újabb szakasza, mely során a szervezők 1,85 millió belépőt értékesítenek. Az első, márciustól augusztusig rendezett szakasszal ellentétben - amikor 2,2 millió jegy talált gazdára - ezúttal nem sorsolással dől majd el a belépők sorsa, hanem az igénylési sorrendnek megfelelően osztják ki azokat. A szabályok szerint egy ember maximum 50 jegyet vehet, ám ezek közül csupán kettő szólhat kiemelt eseményre.

A vásárlásokat az interneten keresztül lehet lebonyolítani, illetve személyesen a Bank of China ezer kijelölt fiókjában. Az óriási érdeklődést jól mutatja, hogy a nyitó-, illetve záróünnepségre már nem lehet jegyet váltani, azokat mind eladták korábban.

A pekingi olimpiára összesen hétmillió belépőt adnak ki. Ebben már azok a jegyek is benne vannak, amelyeket az olimpiai család tagjai - olimpiai bizottságok, nemzetközi sportági szövetségek, sajtó, szponzorok, stb. - számára tartanak fenn. A számítások szerint a jegyárusításból származó összes bevétel 140 millió dollárra rúg majd.

A játékokra a legolcsóbb belépő 30 jüanba (750 forint) kerül, de a belépők 58 százaléka nem drágább 100 jüannál (körülbelül 2500 forint). Az összes belépő 14 százalékát iskolásoknak tartják fenn (ezek darabját 10 jüanért adják).