Francia teniszezőt is megjkörnyékezett a maffia

MTI
2007.10.30. 15:40
A 2001-es Australian Openen döntős francia Arnaud Clement is elismerte, hogy a múltban pénzt kínáltak neki egy-egy teniszmérkőzés elvesztéséért.

"Engem is megkörnyékezett a teniszmaffia, de azonnal visszautasítottam az ajánlatot. Többet azonban nem árulok el, mert attól tartok, hogy megbüntetne a nemzetközi szövetség" - jelentette ki a világranglista 53. helyezettje, aki hétfőn 6:4, 6:3-ra kikapott az orosz Mihail Juzsnijtól a párizsi mesterverseny első fordulójában.

A harmincéves kiválóság hozzátette, hogy szerinte elsősorban az alacsonyabban rangsorolt játékosok vannak kitéve a csábításnak.

"Még ha nemet is mond valaki, akkor is ott motoszkál a fejében a lehetőség, ami erősen lerontja a teljesítményt" - nyilatkozta Clement.

A múlt héten Werner Eschauer erősítette meg saját tapasztalataival alátámasztva, hogy működnek bűnszervezetek a profi teniszvilágban. Az osztrák játékost idén Wimbledonban hívta fel valaki telefonon a Rafael Nadal elleni meccse előtt, hogy kereshet egy kis plusz pénzt, ha kikap.

Az eddigi leggyanúsabb eset augusztusban pattant ki, amikor a rangsor negyedik helyén álló Nyikolaj Davigyenkót vádolták meg azzal, hogy szándékosan veszített Sopotban az argentin Martin Arguello ellen. Az orosz klasszis tagadta, hogy manipulált eredmény született a mérkőzésén, az ATP jelenleg is vizsgálódik az ügyben. Davigyenkót egyébként múlt pénteken kétezer dollárra büntették, mert egy nappal korábban "nem teljes erővel küzdött a győzelemért" a horvát Marin Cilic ellen a szentpétervári tornán.