Árpád
-2 °C
3 °C

Francia teniszezőt is megkörnyékezett a maffia

MTI
2007.10.30. 15:40
A 2001-es Australian Openen döntős francia Arnaud Clement is elismerte, hogy a múltban pénzt kínáltak neki egy-egy teniszmérkőzés elvesztéséért.

"Engem is megkörnyékezett a teniszmaffia, de azonnal visszautasítottam az ajánlatot. Többet azonban nem árulok el, mert attól tartok, hogy megbüntetne a nemzetközi szövetség" - jelentette ki a világranglista 53. helyezettje, aki hétfőn 6:4, 6:3-ra kikapott az orosz Mihail Juzsnijtól a párizsi mesterverseny első fordulójában.

A harmincéves kiválóság hozzátette, hogy szerinte elsősorban az alacsonyabban rangsorolt játékosok vannak kitéve a csábításnak.

"Még ha nemet is mond valaki, akkor is ott motoszkál a fejében a lehetőség, ami erősen lerontja a teljesítményt" - nyilatkozta Clement.

A múlt héten Werner Eschauer erősítette meg saját tapasztalataival alátámasztva, hogy működnek bűnszervezetek a profi teniszvilágban. Az osztrák játékost idén Wimbledonban hívta fel valaki telefonon a Rafael Nadal elleni meccse előtt, hogy kereshet egy kis plusz pénzt, ha kikap.

Az eddigi leggyanúsabb eset augusztusban pattant ki, amikor a rangsor negyedik helyén álló Nyikolaj Davigyenkót vádolták meg azzal, hogy szándékosan veszített Sopotban az argentin Martin Arguello ellen. Az orosz klasszis tagadta, hogy manipulált eredmény született a mérkőzésén, az ATP jelenleg is vizsgálódik az ügyben. Davigyenkót egyébként múlt pénteken kétezer dollárra büntették, mert egy nappal korábban "nem teljes erővel küzdött a győzelemért" a horvát Marin Cilic ellen a szentpétervári tornán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?