Jolán
2 °C
4 °C

Házkutatás a német doppingdoktoroknál

MTI
2007.10.31. 15:45
Szerdán házkutatást tartottak két német orvosnál, aki a gyanú szerint doppingszerekkel látta el a T-Mobile profi országúti kerékpárcsapat tagjait.

A freiburgi Andreas Schmidnél és Lothar Heinrichnél tartott razzia eredményéről a rendőrség egyelőre nem adott felvilágítást arra hivatkozva, hogy a nyomozás még nem zárult le.

A két orvos még tavasszal - a csapat korábbi versenyzőinek tömeges "gyónásainak" hatására - bevallotta, hogy 1996-tól éveken keresztül eritropoetint (EPO) adtak a versenyzőknek. A T-Mobile akkor azonnal megvált doppingdoktoraitól, ám elévülés miatt a hatóságok nem indítottak ellenük eljárást.

Most azért kerültek a csapat körüli újabb botrányt vizsgáló nyomozók figyelmének középpontjába, mert az idei Tour de France előtt lebukott Patrik Sinkewitz a múlt csütörtökön részletes vallomást tett az istállónál folyó doppingolásról, amelynek részeként többek között vérátömlesztéssel javították a versenyzők állapotát.

A 27 éves versenyző - aki tesztoszteronnal bukott le - hazája szövetségének sportbírósága előtt elmondta, hogy a bonni istállónál a szupersztár Jan Ullrich tavalyi kirúgása óta is szisztematikusan doppingolták a kerekeseket, a szereket pedig Schmid és Heinrich adta nekik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?