Házkutatás a német doppingdoktoroknál

MTI
2007.10.31. 15:45
Szerdán házkutatást tartottak két német orvosnál, aki a gyanú szerint doppingszerekkel látta el a T-Mobile profi országúti kerékpárcsapat tagjait.

A freiburgi Andreas Schmidnél és Lothar Heinrichnél tartott razzia eredményéről a rendőrség egyelőre nem adott felvilágítást arra hivatkozva, hogy a nyomozás még nem zárult le.

A két orvos még tavasszal - a csapat korábbi versenyzőinek tömeges "gyónásainak" hatására - bevallotta, hogy 1996-tól éveken keresztül eritropoetint (EPO) adtak a versenyzőknek. A T-Mobile akkor azonnal megvált doppingdoktoraitól, ám elévülés miatt a hatóságok nem indítottak ellenük eljárást.

Most azért kerültek a csapat körüli újabb botrányt vizsgáló nyomozók figyelmének középpontjába, mert az idei Tour de France előtt lebukott Patrik Sinkewitz a múlt csütörtökön részletes vallomást tett az istállónál folyó doppingolásról, amelynek részeként többek között vérátömlesztéssel javították a versenyzők állapotát.

A 27 éves versenyző - aki tesztoszteronnal bukott le - hazája szövetségének sportbírósága előtt elmondta, hogy a bonni istállónál a szupersztár Jan Ullrich tavalyi kirúgása óta is szisztematikusan doppingolták a kerekeseket, a szereket pedig Schmid és Heinrich adta nekik.